IPL - Végleges Szőrtelenítés
iplA szőrtelenítés során a fény elnyelődik a szőrszálakban található festékanyagban, a melaninban és ott hővé alakul. A hőt maga a szőrszál vezeti le a szőrtüszőbe, ahol ha sikerül elérni a 70 Celsius fokot, akkor a növekedési fázisban levő szőrtüszőkben az osztódó és ezért érzékenyebb mátrix sejtek elpusztulnak és többé nem hoznak létre szőrszálat. Ha nem alakul ki a megfelelő hőfok, akkor is észlelhetünk hatást, ami egyrészt a szőrszálak un. Miniatürizálódásán keletkezik, másrészt abban, hogy a szőrszál nyugvó fázisának ideje megnyúlik és csak sokkal később fog kinőni a szokásosnál.
Miniatürizálódás során az un. „terminalis” szőrből, ami sötét erős szőrszál „vellus” vagy magyarul piheszőrszál alakul ki, és így egy szinte láthatatlan szőrszálat kapunk.

A kezelések eredménye átlagosan 80-90 százalékban véglegesnek tekinthető, de ezt nyilvánvalóan számos egyedi tényező is befolyásolja.

A kezeléshez elengedhetetlen maga a szőrszál jelenléte, aminek viszont a lehető legkisebbnek kell lennie, másrészt a szőrszálnak tartalmaznia kell melanint, így az eljárás teoretikusan sem alkalmas ősz, szőke vagy vörös hajszálak eltávolítására, ugyanis ezek nem tartalmaznak megfelelő mennyiségű és minőségű melanint.

Ezek eltávolítására jelenleg semmilyen fényt használó módszer vagy gép nem alkalmas, annak ellenére, hogy számosat így reklámoznak.

Az IPL technológia

A fénnyel történő kozmetikai és orvosi végleges szőrtelenítés ma létező egyik legmodernebb eljárása az IPL (intenzív pulzáló fény, vagy más néven villanófény) eljárás.
Az IPL nagy energia sűrűségű pulzált villanásokban leadott, nem összefüggő fényű besugárzást jelent. Az eljárás lényege az a közismert fizikai folyamat, hogy a fény a világos felületekről visszaverődik, míg a sötét felületekről elnyelődik és ott hővé alakul.
Ezt a folyamatot a tudomány szelektív photothermolizisnek hívja.

Az IPL nem csak szőrtelenítésre alkalmas, hanem más esztétikai beavatkozásokhoz is kiváló eredményt nyújt. A technológia lehetővé teszi a végleges szőrtelenítést, photorejuvenációt, bőrfiatalítást, ránctalanítást, kollagénnövelést, seprűvéna kezelést, hajszálérkezelést, rosacea kezelést, pigmentációs elváltozások és aknék kezelését.

Pigmentfoltok eltávolítása

Pigmentált foltok kezeléséhez, a kezelés alatt esetleg bekövetkező bármilyen kényelmetlenség csökkentése érdekében, lehűtött, átlátszó gélt viszünk fel a bőrre.

A zselézett felületen a lámpatesttel egymás melletti fényimpulzusokkal lefedjük a bőrt, minimális átfedéssel.

A kezelést követően jellemző bőrvörösödés következik be a pigmentált foltok mellett.

Megjelenésük 2-3 percig tarthat és jellemzően a kiválasztott célterület felmelegedését jelzi.

A kezelt pigmentált foltok esetén általános, hogy 2-3 napig sötétednek a kezelést követően enyhe hámlást eredményezve. A hámlást követően a bőr vörös lesz, és 10-14 nap alatt változik vissza normális állapotra.

További kezelésre lehet szükség a folt teljes eltüntetéséhez. Az ismételt kezelést csak ugyanazon a kezelési területen 4-8 hetes időközönként lehet elvégezni.

Hajszálerek eltüntetése

Ér eredetű foltok pl. hajszálér tágulatok (teleangiectasia) kezeléséhez is az esetlegesen bekövetkező bármilyen kényelmetlenség csökkentésének érdekében lehűtött, átlátszó gélt viszünk fel a kezelendő felületre. A gél még jobban csökkenti a fájdalom lehetőségét a kezelés alatt, valamint biztosítja a kezelőszerv, így a fény és a bőr ideális és optimális kapcsolatát.

A célanyag ebben az esetben a haemoglobin, mivel a villanófény jól nyelődik a fényben. A villanófény energiája elnyelődik a kapillárisokban és ott hővé alakulva a kapilláris belső falát elpusztítja,aminek következtében a kapilláris összehúzódik, elzáródik majd később felszívódik.

A kezelés megkezdése előtt, un. alacsony energiaszintű tesztlövést alkalmazunk a kezelendő felület közelében, a maximális hatékonyság és a minimális irritáció érdekében. Enyhe bőrvörösség természetes a kezelést követően.

A kezelés után közvetlenül az ér elhalványodik, vagy bíborszürke színű lesz, ami a beérkező fénynek az érhálózatban történő szelektív felszívódását jelzi.

10-14 napos utókezelés után az erek részlegesen vagy egészen meggyógyulnak, további kezelésekre lehet szükség a folt teljes eltüntetéséhez.

Az ismételt kezelést ugyanazon a kezelési területen 4-8 hetes időközönként javasolt elvégezni.
Bella Vita Beauty farm | 9400 Sopron Lackner K. u. 27.
Nyitva tartás H-Szo: 7.00-18.00 óra | Bejelentkezés: +36 99 311 558

design&engine: ampm