Tetoválás
tetoválás1Ha valaki nem tudná eldönteni, hogy milyen tetoválást szeretne és mi illik hozzá, azt csak egy igazi tetováló művész tudja hitelesen és elfogultság nélkül megmondani. A tetováló művész el tudja dönteni, vagy tud segíteni, hogy milyen mérete, milyen formája legyen a tetoválásnak, melyik az a hely a testünkön, ahol az jól mutatna. De ez nem mindig tetszik az ügyfélnek, ezért ez a munka mindkét fél részéről kompromisszumokat követel. Sokan keresnek fel szalonokat és tetováló művészeket már kész, adott mintával, de azok nagyon kicsik és túl sok részlet van a munkán, ezért a tetováló művész megpróbálja ismertetni a klienssel, hogy idővel az ilyen tetoválás minta elmosódik, elnyúlnak és a részletek kivehetetlenek lesznek.
Sokaknak ez kiábrándító lehet, de tudniuk kell, hogy a tetováló művész az ő javukat akarja, mert a tetoválás egy életen át megmarad.
Mindenképpen fontos, hogy bízzunk a tattoo művészünkben, mert csak így lehet tökéletes a tetoválás.
Amikor tetováló művészről beszélünk, akkor ne arra a haverra vagy ismerősre gondoljunk, aki a szobában egy összetákolt géppel farigcsálja a klienseket.

A tetoválás története:

tetoválás2Az első tetoválás valószínűleg véletlenül jött létre. Feltehetőleg kormos, hamus kézzel dörzsöltek át egy sebet, amin miután begyógyult megmaradt a seb alakja. Ezután már szándékosan használták ezt a módszert. Innen erednek azok a tetoválások, melyeket úgy készítettek, hogy a bőr felszínét megkarcolták, majd a festéket beledörzsölték, a gyógyulás után a minta szépen kivehető maradt.
Ma már a legtöbb tudós úgy gondolja, hogy az első tetoválás i.e.3000 évvel ezelőtt készült, tehát mintegy 5300 évre vezethető vissza a tetoválás története. A közelmúltban, 1991-ben az olasz Alpokban találtak egy mumifikálódott, jégbe fagyott ősembert, Őtzit.
Az ő testén 57 „tetoválást” találtak, amik feltehetően terápiás okokból származnak. Mindeddig úgy vélték, hogy a legrégebbi tetoválás Egyiptomból származik i.e.2000-ből. Többek között az Ókori társadalmakban is megtalálható a tetoválás művészete pl. a görögöknél, németeknél, briteknél, rómaiaknál és galloknál.

Tetoválási problémák:

Tekintsd át a következő irányelveket és információkat, mielőtt tetováltatod a testedet! Fontold meg a társadalmi és érzelmi kockázatot, hogy legyen-e tetoválásod! Negatív értékítéletet is kaphatsz a tetkód miatt! Lehet, hogy nem kapsz meg egy munkát vagy pozíciót, mely a karriered szempontjából fontos lehet! Beszélgess tetovált emberekkel különböző korcsoportokból tetoválásaikról! Néhányan megváltoztatják a gondolkodásmódjukat is, miután tetoválást csináltatnak.

MIUTÁN A TETOVÁLÁST NEHÉZ ELTÁVOLÍTANI, FONTOS HOGY AZ ELHATÁROZÁSODDAL, DE LEGFŐKÉPPEN A TETKÓDDAL EGYÜTT TUDJ ÉLNI !!!

Fakó vagy elhalványult színű tetoválás

Ennek a jelenségnek több oka is lehet:
 • A frissen készült tetoválást nem megfelelő készítménnyel kezelte a tetkó viselője. Vannak olyan krémek és kozmetikai készítmények, melyeknek az összetétele kifejezetten rossz hatással van a tattoo festékekre, elhalványítja a festék színét az arra gyakorolt maró hatás miatt, vagy hígítóként is viselkednek egyes krémek
 • vannak rosszabb minőségű tattoo festékek, amelyek napfény hatására elveszítik a színüket, ezért nem ajánlott erős fényhatásnak kitenni a tetkót
 • Még egy el nem hanyagolható ok, ami miatt gyenge minőséget képviselhet a letisztult tetoválás: a tetováló hozzá nem értése.
 • A strandon ha látsz két tetovált ember, hamar nyilvánvalóvá válik, hogy melyikük csináltatta egy szalonban a tetkóját és melyikük ment el egy zugtetoválóhoz.
 • Tény, hogy a tetováló szalonok általában méregdrágán dolgoznak, de a végeredmény önmagáért beszél.
A tetoválás utóápolása:
 • Ahhoz, hogy tökéletes tetoválást kapjunk, be kell tartanunk a tetováló által ajánlott ápolási utasításokat.
 • Miután elhagyod a stúdiót, 2 órán keresztül magadon kell hagynod a fóliát és csakis otthon vagy steril környezetben szabad levenni és egyből át kell mosni langyos vízzel a tetoválást. Ha már tiszta az adott felület, ne hagyd kiszáradni.
 • Kezdd meg a tetoválás ápolását Bepanten vagy más hámosító krémmel!
 • Az első két éjszaka tegyél rá fóliát, ami alatt vékony rétegbe Bepanten krém legyen, és ezt reggelig ne vedd le!
 • Ez azért fontos, hogy az éjszaka folyamán a tetoválás semmi mással ne érintkezzen csak az ápoló krémmel. Az első három-négy napban nagyon oda kell figyelned a tetoválásodra, mert ez valójában egy seb. Mindig tiszta kézzel ápold és semmilyen szennyeződés ne érje.
 • Napi három-négyszer Bepantennel kezeld.
Tisztán tartás:
 • Naponta kétszer langyos vízzel mosd át és papírtörlővel itasd fel!
 • Fontos: friss tetoválással csak tusolni szabad, kádban áztatni szigorúan TILOS!
 • Tusfürdő, szappan, sampont ne kerüljön a friss sebbe, fürdés után azonnal kend be és ne hagyd kiszáradni!
 • A tetoválást 2 hétig kenegesd, az első héten intenzívebben, majd miután lejött a varr, napi kétszer!
 • Szolárium, szauna, uszoda 3 hétig mellőzendő!
 • Napsugár hatására gyorsan kifakulhat, ezért fokozottabb védelmet igényel. Az első nyár a legkritikusabb, ilyenkor magasabb faktorszámú fényvédő ajánlott.
Ezen szabályok betartásával érheted el, hogy a tetoválásod ugyanolyan pompájában ragyogjon a későbbiekben is, mint a mikor a szalont elhagytad.

Pályafutásom

Orosz Norbert vagyok, mindenki Nono-ként ismer.1985-ben Sopronban a Hűség Városában születtem és a mai napig itt tevékenykedem. Már gyermekkoromban megismerkedtem a tetoválás szépségeivel, 12 évesen rám is került az első tetoválást, melyet később (14 évesen) egy másik mintával el is takartunk .( fiatalság: bolondság ! :) ) Ezután már nem volt megállás, teljesen beleszerettem a tetoválás világába. Kb.2000-ben meg is próbálkoztam vele. Első gépemet sk barkácsoltam a sufninkban (egy walkman motorjából és egy rotring ceruzából). Ezzel a csodamasinával kezdtem varrogatni közeli ismerőseimet és barátaimat. Néhány év elteltével sikerült összespórolni az első komoly felszerelésre valót, ez idő alatt szorgalmasan rajzolgattam és képeztem magam. Az évek alatt kisebb nagyobb megszakításokkal, de mindig az életem részét képezte a tetoválás.

Az volt az álmom, hogy csak ennek élhessek és azt csináljam amit szeretek. Ez 2006-ban teljesült, amikor a Bella Vita Beuty Farmon lehetőséget kaptam, hogy dolgozhassak ebben a szép szakmában. Azóta itt tetoválom vendégeimet.

A tetoválás minden stílusa közel áll hozzám, de erősségemnek a japán mintákat tartom, amik egyre népszerűbbek a vendégeim körében. Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet megtalálsz a Bella Vita tetováló szalonjában vagy a nonotat2@freemail.hu email címen.

Mottóm: „Tedd színesebbé a világot, tetováltass!”

tetoválás4 tetoválás5 tetoválás6 tetoválás7 tetoválás8 tetoválás9 tetoválás10 tetoválás11
Bella Vita Beauty farm | 9400 Sopron Lackner K. u. 27.
Nyitva tartás H-Szo: 7.00-18.00 óra | Bejelentkezés: +36 99 311 558

design&engine: ampm